Guld og Ære

                                                                        

Guld og Ære: Lydbog efter roman af Otto Martin Møller, trykt hos Nielsen og Lydiche 1895. Indlæst af Kristoffer Hunsdahl, lydbog.com 2006. Varighed ca. 5 timer.

 

Lidt om romanen:

En ung dansk kemiker ved navn Erik Poulsen gør med afsæt i den nyeste viden om fysik og kemi den epokegørende opdagelse, at være i stand til at forvandle ethvert uædelt metal til guld. Erik, der ikke interesserer sig for penge, men kun for videnskab, tror sig nu i stand til at skabe sig et navn blandt de allerstørste i verdenshistorien. Men ingen af verdens riger og lande, hvis pengesystemer alle er baseret på guldfoden, vil accepterer en offentliggørelse af formlen. En sådan offentliggørelse vil ganske simpelt forårsage et totalt sammenbrud for den globale økonomi. I stedet for berømmelse venter der nu Erik og hans familie en vild flugt fra det ene land til det andet i konstant frygt for magthavernes militær og hemmelige politi.

Hent romanen som én samlet zip-fil eller kapitel for kapitel via LibriVox

Romanen er tillige nyligt genudgivet i almindeligt bogformat ved Science Fiction Cirklens forlag. Læs mere om dette her.